Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ– ΦΤΩΧΕΙΑ– ΑΝΕΡΓΙΑ– ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ

Συγκεντρώσεις – Σάββατο 5/2

Θεσ/νίκη: 12μμ,Άγ.Βενιζέλου

Ιωάννινα: 12μμ, Περιφέρεια

Πάτρα: 12μμ,πλ. Όλγας

Νεολαία και εργαζόμενοι βρισκόμαστε στο στόχαστρο της κυβέρνησης, μας επιτίθονται διαρκώς με νέους νόμους-εκτρώματα. Ο νέος νόμος-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια, ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, ο νόμος Χατζηδάκη για τα εργασιακά είναι μόνο λίγα παραδείγματα από τους νόμους που πέρασαν και προσπαθούν να περάσουν τον τελευταίο χρόνο. Η πανδημία καλπάζει, τα κρούσματα είναι σταθερά 20.000 την μέρα, οι νεκροί ξεπερνούν τους 100 καθημερινά(!) και παρόλα αυτά η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται πεισματικά να πάρει μέτρα για την προστασία της υγείας μας και να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας που καταρρέει. Την ίδια στιγμή εμείς και οι γονείς μας, πέρα από την πανδημία, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και το νέο κύμα ακρίβειας, που έρχεται για να στραγγίξει οικονομικά τις οικογένειές μας.

Όλα τα χρόνια των μνημονίων, οι μισθοί είναι τόσο χαμηλοί που ένας εργαζόμενος δεν μπορεί νακαλύψει ούτε τις βασικές του ανάγκες, πόσο μάλλον τώρα που οι τιμές έχουν αυξηθεί ραγδαία σε είδη πρώτης ανάγκης. Ενδεικτικές αυξήσεις τιμών: πετρέλαιο θέρμανσης +45,9%, καύσιμα +22,3%, φυσικό αέριο πάνω από+150%! Βασικά είδη διατροφής έχουν γίνει είδη πολυτελείας: κρέας +17%, ψάρια +8%, τυριά +3,5%, ελαιόλαδο +19%, λαχανικά +21%, ηλιέλαιο +30%, τυριά +15%, ζυμαρικά 13% κ.ο.κ. Όσο και αν η κυβέρνηση και οι εξαγορασμένοι από αυτήν δημοσιογράφοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ακρίβεια είναι αποτέλεσμα της πανδημίας και ότι θα «περάσει», γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η ευθύνη για την αύξηση των τιμών βαραίνει αποκλειστικά και μόνο το καπιταλιστικό σύστημα και την «ελεύθερη αγορά», δηλαδή τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους ιδιώτες-αρπακτικά και τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις.

Η ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει πεισματικά να αδιαφορεί για τις χιλιάδες θανάτους συμπολιτών μας από την πανδημία, για την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση όπου έχουν βρεθεί εκατομμύρια εργαζόμενοι και φτωχοί, λόγω της οικονομικής κρίσης και της τρομακτικής ακρίβειας. Όχι μόνο δεν προχωράει σε μια ουσιαστική αύξηση των μισθών και των συντάξεων, αλλά μειώνει δραστικά την χρηματοδότηση σε υγεία παιδεία, κοινωνικές ανάγκες, ιδιωτικοποιεί τα πάντα (βλ. ΔΕΗ), αφήνει εκατομμύρια εγκλωβισμένους από το χιόνι και άλλους πόσους χωρίς ρεύμα για αρκετές μέρες. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Μητσοτάκης και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης βγαίνουν ξεδιάντροπα στην Βουλή και περηφανεύονται για το πόσο καλά τα έχει καταφέρει η κυβέρνηση. Ως εδώ με την κοροϊδία τους! 

Οι μαθητές και η νεολαία πρέπει να αντισταθούμε σε όλη αυτή την επίθεση που βιώνουν οι οικογένειές μας. Φτάνει πια η φτώχεια, οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι, η εξαθλίωση και η καθημερινή εξαπάτηση κυβέρνησης και ΜΜΕ, η καταστολή. Η οργή και δυσαρέσκειά μας πρέπει να βρει συλλογική διέξοδο αγώνα, σε κάθε γειτονιά, σχολείο, σχολή. Να παλέψουμε για την ανατροπή της ανίκανης και επικίνδυνης κυβέρνησης, που κυβερνά με τις συμμορίες των ΜΑΤ. Με κινητοποιήσεις και ενότητα στις δράσεις μας, με καταλήψεις, με αυτοοργάνωση (συνελεύσεις, επιτροπές) παντού, μαζί με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους γονείς μας να τους σταματήσουμε πριν μας εξοντώσουν.

  •  Πλαφόν τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης. Καμιά αύξηση σε ρεύμα και φυσικό αέριο. ΣΤΟΠ στις ιδιωτικοποιήσεις
  • Ρεύμα, Νερό, Υγεία, Παιδεία, Στέγη είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, όχι εμπορεύματα. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες – ΟΧΙ για Εξοπλισμούς, Καταστολή, Πλούσιους.
  • Αυξήσεις μισθών – συντάξεων. Συλλογικές συμβάσεις για όλους. Κάτω το έκτρωμα Χατζηδάκη.
  •  Ανατροπή όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων- Κατάργηση ΕΒΕ, Τράπεζας θεμάτων.
  • Παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας στα σχολεία μας με ευθύνη της κυβέρνησης
  •  Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων της ΝΔ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου