Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Η νεολαία δεν θα πολεμήσει για τα συμφέροντα τους
 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΡΑ 
Συγκέντρωση – Πορεία: Σάββατο 19/2, 12:00, μετρό Ευαγγελισμού – πρεσβεία ΗΠΑ
  
 Στην περίοδο που ζούμε, οι στρατιωτικοί σχηματισμοί και ιδιαίτερα του ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά διευρύνονται. Τα νέα υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα, οι πολεμικές δαπάνες, διαρκώς αυξάνονται αλλά και οι ανταγωνισμοί μεταξύ των μεγάλων καπιταλιστικών (ιμπεριαλιστικών) δυνάμεων του πλανήτη (ΗΠΑ, Ρωσία κ.α.) είναι πιο έντονοι από ποτέ. Πέρα από τους οικονομικούς ανταγωνισμούς, έχουν αναπτύξει και στρατιωτικές εντάσεις σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, οι οποίες υπάρχει κίνδυνος να μετατραπούν σε ανοικτές πολεμικές συγκρούσεις, ακόμη και σε μια γενικευμένη πολεμική σύρραξη. Πλέον ένα σημαντικό μέτωπο βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης: η Ουκρανία. Η ένταση αυξάνεται επικίνδυνα εκεί, όπου οι ΗΠΑ επιχειρούν να σταματήσουν την ενίσχυση της Ρωσίας, την στιγμή που αυτή στρέφεται και προς την Κίνα. Το διακύβευμα της σύγκρουσης είναι ανυπολόγιστο, όπως και οι κίνδυνοι για τους λαούς, αφού η συσσώρευση εκατοντάδων χιλιάδων στρατιωτών και σύγχρονων όπλων αποτελεί πραγματική απειλή. 

  Η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, με μια τυχοδιωκτική, επικίνδυνη πολιτική, τάσσονται άνευ όρων στο πλευρό των δυτικών ιμπεριαλιστών και του ΝΑΤΟ. Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε απέραντη αμερικανο-νατοϊκή βάση (Σούδα, Αλεξανδρούπολη κ.ά.), βάζοντας σε τεράστιο κίνδυνο τον ελληνικό λαό. Μετατρέπονται σε «πρόθυμο» εξυπηρετητή των πιο βρώμικων συμφερόντων των Δυτικών ιμπεριαλιστών, που βιώνουν τη μια ήττα μετά την άλλη (Αφγανιστάν, Συρία) και βρίσκονται σε υποχώρηση. Βλέπουμε επίσης την κόντρα ανάμεσα σε Ελληνική και Τουρκική κυβέρνηση, η οποία εντείνεται από όλες αυτές τις απελπισμένες αλλά εξαιρετικά επικίνδυνες κινήσεις της κυβέρνησης της ΝΔ. Με τις επιθετικές αυτές πολιτικές, η Ελλάδα εντάσσεται όλο και βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ο κίνδυνος μιας πολεμικής σύγκρουσης Ελλάδας- Τουρκίας κοντοζυγώνει! Μας ωθούν στον πόλεμο, κάτι που αν γίνει θα έχουμε τραγικά αποτελέσματα όπως δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές, ακόμη μεγαλύτερη οικονομική παρακμή (πόσο ακόμη;), συνολικά μια διάλυση της χώρας και του ελληνικού λαού!

   Η αστική τάξη προωθεί διαρκώς τις εθνικές και θρησκευτικές διαιρέσεις, τα εθνικιστικά και ρατσιστικά μίση τα οποία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και αφανίζουν ολόκληρους λαούς. Είναι καθήκον της νεολαίας να σταματήσουμε αυτά τα σχέδια, πριν να είναι πολύ αργά. Δεν θα πολεμήσουμε για τα συμφέροντα ούτε των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ούτε της ελληνικής οικονομικής και πολιτικής ελίτ, που σπέρνει φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση και θάνατο! Ενωτικά και μαχητικά, οι μαθητές να οργανώσουμε ένα αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Μόνο η συνεργασία και η αλληλεγγύη των λαών της περιοχής, η διεθνιστική κινητοποίηση και δράση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος μπορεί να βάλει φρένο στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων στην περιοχή Με απεργίες, διαδηλώσεις καταλήψεις στα σχολεία μας να ανατρέψουμε την πολεμοκάπηλη κυβέρνηση των δολοφόνων της ΝΔ. Από κοινού με φοιτητές, εργαζόμενους, ανέργους και φτωχούς να μπλοκάρουμε κάθε συμμετοχή σε όποια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη των ιμπεριαλιστών και τα πολεμικά σφαγεία που μας ετοιμάζουν!
  • Όχι στον πόλεμο. Όχι στα πυρηνικά. Να μπλοκάρουμε τις πολεμικές προετοιμασίες
  • Έξω βάσεις και ΝΑΤΟ. Καμία συμμετοχή στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια. Όχι στους ανταγωνισμούς. Όχι στους Εξοπλισμούς,  Λεφτά για Υγεία και Παιδεία
  • Να χτίσουμε ένα μαζικό αντιπολεμικό, αντι-ιμπεριαλιστικό, διεθνιστικό κίνημα στη χώρα μας και την Ευρώπη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου