Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

 

Έξω η ΕΛ.ΑΣ. από τα σχολεία

Κάτω τα χέρια από τις μαθητικές καταλήψεις

Με αγώνα διαρκείας να τους ανατρέψουμε πριν μας πεθάνουν!

Την περασμένη εβδομάδα γίναμε θεατές, για ακόμη μια φορά, της κρατικής βίας, αλλά και της αυθαιρεσίας «αγανακτισμένων» γονέων, απέναντι στους αγώνες των μαθητών. Στο Μαράσλειο Γυμνάσιο - Λύκειο στο Κολωνάκι, οι μαθητές είχαν προβεί σε κατάληψη με σοβαρά αιτήματα (προσλήψεις εκπαιδευτικών, δωρεάν πρόσβαση σε πιο έγκυρα διαγνωστικά τεστ, αραίωση τμημάτων κ.α.). Κατά τη διάρκεια της κατάληψης, το πρωί, 3 γονείς-αυτόκλητοι τιμωροί πήγαν στο σχολείο με κόφτη και ωρύονταν : «Κωλόπαιδα, ανοίξτε τώρα, εγώ πληρώνω για να πάει το παιδί μου σχολείο»! Άρχισαν να χτυπούν με τον κόφτη τα λουκέτα της πόρτας, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν και να τραυματίσουν μαθήτριες Γυμνασίου!! Σαν να μην έφταναν αυτά, οι γονείς εισέβαλαν στο προαύλιο, άρχισαν να καταγράφουν τα ονόματα των μαθητών που έκαναν κατάληψη και φώναξαν την αστυνομία, η οποία προσήγαγε 2 μαθητές, οι οποίοι κρατήθηκαν όλη νύχτα στο κρατητήριο!!

Η καταστολή είναι απαραίτητη για την κυβέρνηση για να εφαρμόσει τα αντιλαϊκά και αντεκπαιευτικά της μέτρα. Μετά το νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη, με την θέσπιση της ΕΒΕ που άφησε πάνω από 40.000 μαθητές εκτός σχολών και δεκάδες σχολές θα αναγκαστούν να κλείσουν, η κυβέρνηση προσπαθεί να σπρώξει τους μαθητές σε κολλέγια και ΙΕΚ και να αποκλείσει από την πρόσβαση στην τριτοβάθμια τους πιο φτωχούς μαθητές, ώστε να δημιουργηθεί ένα φθηνό εργατικό δυναμικό. Το άνοιγμα των σχολείων φέτος τον Σεπτέμβρη σήμανε την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων για την Α’ και Β’ Λυκείου, μετά από δυο χρόνια τηλεκπαίδευσης. Τα σχολεία και οι καθηγητές θα αξιολογηθούν, από εσωτερικά και εξωτερικά κριτήρια (περιοχή, «συμμόρφωση» στους νόμους του υπουργείου), που θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, αφού επαρχιακά σχολεία δεν θα μπορούν να παρέχουν την ίδια ποιότητα μόρφωσης με σχολεία πλουσιότερων περιοχών. Έτσι, θα ανοίξει ακόμα περισσότερο το ταξικό χάσμα μεταξύ περιοχών και ορισμένες θα βιώσουν την απόλυτη φτωχοποίηση.

Εκτός της υγειονομικής κρίσης, έχουμε μπει ξανά σε οικονομική κρίση με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο ποσοστό του λαού να ζει σε φτώχεια, ενώ παράλληλα βασικές ανθρώπινες ανάγκες μετατρέπονται σε πανάκριβα εμπορεύματα. Οι οικογένειες έρχονται αντιμέτωπες με την ιδιωτικοποίηση υγείας, παιδείας αλλά και κοινωνικών αγαθών όπως της ΔΕΗ και με το βαρύτατο κύμα ακρίβειας.

Τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση έχει αποδείξει την ανικανότητά της να λάβει μέτρα για την πανδημία, με προσλήψεις γιατρών, δημιουργία ΜΕΘ και αντ’ αυτού κλείνει νοσοκομεία και αποδυναμώνει τη δημόσια υγεία. Καθημερινά η Ελλάδα έχει τουλάχιστον 20.000 κρούσματα και δεκάδες νεκρούς και υπό αυτές τις συνθήκες άνοιξαν τα σχολεία, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο, με μαθητές και καθηγητές εκτεθειμένους.

Δεν θα ανεχτούμε να εισβάλουν ούτε μπάτσοι, ούτε δήθεν «εξαγριωμένοι» γονείς στα σχολεία μας για να σπάνε τους αγώνες και τις καταλήψεις μας! Ούτε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να περάσει τα αντεκπαιδευτικά της μέτρα στα σχολεία και στα πανεπιστήμια και να μετατρέψει τις δομές της εκπαίδευσης σε επιχειρήσεις. Οι μαθητές μπορούμε να αγωνιστούμε συλλογικά και μαζί με τους καθηγητές και τους εργαζόμενους γονείς μας να μην τους αφήσουμε να παραβιάσουν τα δικαιώματα μας. Οι καταλήψεις που γίνονται σήμερα να ενισχυθούν από όλους τους μαθητές και να μετατραπούν σε αγώνες διαρκείας για την κατάργηση των νόμων Κεραμέως, ενάντια στην καταστολή της κυβέρνησης.

  • Αύξηση της χρηματοδότησης για σχολεία, πανεπιστήμια και υγεία, όχι για rafale, αστυνομία, μεγάλες επιχειρήσεις και χρέος. Όχι στην ιδιωτικοποίηση Υγείας – Παιδείας – Κοινωνικών αγαθών.

  • Ενάντια στην καταστολή των αγώνων μαθητών και καθηγητών. Να αποσυρθούν οι κατηγορίες προς τους προσαχθέντες μαθητές και κάθε δίωξη προς μαθητές ή καθηγητές που πραγματοποίησαν την κατάληψη!

  • Λήψη ουσιαστικών μέτρων για τον covid στα σχολεία.

  • Κατάργηση όλων των αντεκπαιδευτικών νόμων της Κεραμέως.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου