Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

 ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΠΕΤΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16!

Ο νέος Υπ. Παιδείας Πιερρακάκης συνεχίζει στον δρόμο που χάραξε η Κεραμέως αυτήν την φορά συγχωνεύοντας 8 σχολεία στους δύο πιο πολυπληθείς δήμους του νομού Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, θέλουν να συγχωνέψουν το 4ο με το 13ο Γυμνάσιο, το 30ο με το 12ο Γυμνάσιο, το 4ο με το 17ο Λύκειο και στο Δήμο Καλαμαριάς το 4ο με το 5ο Λύκειο.

Οι συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα των σχολείων έχουν έρθει ως αποτέλεσμα των προηγούμενων νόμων Κεραμέως. Χτυπούν τα σχολεία των πιο φτωχών-εργατικών συνοικιών που δεν έχουν λάβει “καλή αξιολόγηση” από το Υπουργείο, ώστε να λάβουν και την αντίστοιχη χρηματοδότηση, για να λειτουργήσουν. Η επίθεση στην εκπαίδευση δεν τελειώνει στις αξιολογήσεις και τις συγχωνεύσεις των σχολείων. Ο Πιερρακάκης με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει για τα σχολεία και τις σχολές επιδιώκει να φέρει το τέλος της δημόσιας-δωρεάν εκπαίδευσης. Με την ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίησή της, καταργούν το άρθρο 16 του Συντάγματος. Το άρθρο 16 είναι μια από τις πιο μεγάλες κατακτήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου έως σήμερα. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ θέλουν να το διαλύσουν, επειδή ο ελληνικός καπιταλισμός δεν θέλει και δεν μπορεί να δίνει λεφτά, για να πηγαίνουμε σχολείο, τα παιδιά των φτωχών.

Πώς θα γίνει αυτό; Η κυβέρνηση της ΝΔ θα θεσπίσει αρχικά τα “ψηφιακά φροντηστήρια”, πράγμα το οποίο συνεπάγεται με μείωση καθηγητών, το να μην υπάρχει ενισχυτική διδασκαλία, αφού τα μαθήματα θα βιντεοσκοπούνται και θα αναρτώνται σε ειδική πλατφόρμα. Αυτό αποτελεί μεγάλο κίνδυνο. Αφενός γιατί χτυπιέται η ίδια η εκπαιδευτική δια ζώσης διδασκαλία και αφετέρου γιατί τα “ψηφιακά φροντηστήρια” ανοίγουν τον δρόμο για την ψηφιακή διδασκαλία σε όλα τα μαθήματα. Άρα ένα σχολείο με ελάχιστους καθηγητές και «κακές αποδόσεις» μαθητών θα αναγκαστεί να κλείσει ή στην καλύτερη να συγχωνευτεί! Επίσης, ο Πιερρακάκης φέρνει «την ελεύθερη επιλογή σχολείου» από τους γονείς. Δηλαδή τα σχολεία μας, θα είναι δύο ταχυτήτων: αυτά με τις υψηλές αποδόσεις στις πλούσιες περιοχές και αυτά με τις χαμηλές αποδόσεις. Τα σχολεία μας μετατρέπονται σε μια αγορά, που θα αναζητά χρηματοδότηση για να μπορεί να λειτουργήσει!

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ! Ο Μητσοτάκης και οι υπόλοιποι μνημονιακοί ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ είναι λυσσασμένοι να καταργήσουν το άρθρο 16 και την δημόσια-δωρεάν εκπαίδευση. Δε θα επιτρέψουμε σε καμιά κυβέρνηση να μας στερήσει αυτό το δικαίωμα αλλά και σε ένα μέλλον με όνειρα. Πρέπει άμεσα να ξεκινήσουμε αποχές- καταλήψεις- στα σχολεία και σχολές, διαδηλώσεις, επιτροπές στην γειτονιά. Από κοινού με φοιτητές-καθηγητές-γονείς να περάσουμε στην αντεπίθεση και να ξεκινήσουμε έναν ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας.

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΚΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ- ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ- ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16

  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου