Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την 8η Μάρτη είναι οι μεγαλύτερες εδώ και δεκαετίες. Δεκάδες χιλιάδες μαθητές ενώσαμε την φωνή μας με φοιτητές, εργαζομένους και φτωχά λαϊκά στρώματα κάτω από τα συνθήματα «κάτω η εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη» και «οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν». Υπολογίζεται πως 500.000 άνθρωποι πανελλαδικά ξεχύθηκαν στους δρόμους, ποδοπατώντας την κυβερνητική γραμμή που αναμασούσαν τα ΜΜΕξαπάτης περί «ανθρωπίνου λάθους», ενώ εκατοντάδες σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη την ίδια μέρα.

Σε ό,τι αφορά την στάση του Υπουργείου και της Κεραμέως, που μετά το έγκλημα στα Τέμπη έβγαινε στα ΜΜΕ να δηλώσει «ανείπωτη θλίψη για τους νέους που έχασαν άδικα την ζωή τους» ήταν η ίδια που πριν την μέρα της απεργίας επέβαλλε να πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη. Μάλιστα αυτό το έκανε χρησιμοποιώντας περσινό νόμο ο οποίος φέτος δεν έχει επικαιροποιηθεί, κάτι που δείχνει τον μόχθο της κυβέρνησης να μας τιμωρήσει, επειδή διαδηλώνουμε και κάνουμε καταλήψεις. Σαν να μην έφτανε αυτό σε νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα για την σχολική βία αναγράφεται πως «η παρεμπόδιση της ομαλής διεξαγωγής των μαθημάτων» ενσωματώνεται στην έννοια της “σχολικής βίας” (!) Με χουντικές τακτικές το υπουργείο απαγορεύει τις μαθητικές κινητοποιήσεις καθώς όποιοι μαθητές τις οργανώνουμε θα κατηγορούμαστε για σχολικό εκφοβισμό ενάντια σε συμμαθητές μας!!. Η μόνη που εκφοβίζεται είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία βλέπει τους νέους να ορθώνουμε ανάστημα απέναντι της.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έστειλε τους μπάτσους να συλλάβουν μαθητές γυμνασίου στην Πάτρα που «τόλμησαν» να θέσουν το σχολείο τους υπό κατάληψη. Φτάσανε στο σημείο να στέλνουν στα αστυνομικά τμήματα 15χρονα παιδιά τα οποία το μόνο που κάνανε ήταν να ζητήσουν δικαίωση για την δολοφονία τόσων ανθρώπων. Αυτή η συμπεριφορά των κυβερνώντων διόλου έκπληξη δεν μας προκαλεί. Η δολοφονία στα Τέμπη αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους μαθητές και τη νεολαία. Οι νέοι είμαστε οι πρώτοι που έχουν υποστεί τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην εκπαίδευση. Η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων μας αποκλείει από τα πανεπιστήμια με την ΕΒΕ, μας επιβάλλει τα χρυσοπληρωμένα φροντιστήρια από πολύ μικρές ηλικίες, έχει κυριολεκτικά υποθηκεύσει το μέλλον μας με τα μνημόνια και έφτασε στο σημείο σήμερα να δολοφονεί τόσους νέους ανθρώπους. Γνωρίζουν λοιπόν πως μέσα σε αυτήν την κατάσταση θα υπάρχει κύμα αντιδράσεων και ξεσηκωμού όπως έγινε στην απεργία. Για αυτόν τον λόγο επιστρατεύουν τους χουντικούς νόμους τους και τα ΜΑΤ ώστε να κλείσουν τους μαθητές φιμωμένους στα σχολεία και να κόψουν όποιο κεφάλι σηκώνεται ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές τους.

ΩΣ ΕΔΩ ΠΙΑ! ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ- ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ! ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ!

Η κοινωνική έκρηξη της 8η Μάρτη δείχνει τον δρόμο. Όλοι οι νέοι, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να ξεκινήσουμε έναν αγώνα διαρκείας. Να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας και να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Με ένα κίνημα καταλήψεων στα σχολεία μας να ξεσηκώσουμε εργαζόμενους και φτωχούς, ώστε όλοι μαζί να ρίξουμε τις μνημονιακές κυβερνήσεις που δολοφονούν και να απαλλαχθούμε από τις καταστροφικές ιδιωτικοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου