Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 


 Η κατάσταση έχει γίνει δυσβάστακτη για τους μαθητές: οι άπειρες ώρες φροντιστηρίου καθημερινά ήδη από το Γυμνάσιο, οι αμέτρητοι αντεκπαιδευτικοί νόμοι που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια, η ΕΒΕ, η Τράπεζα Θεμάτων, οι αξιολογήσεις έχουν μετατρέψει το σχολείο μας σε εξεταστικό κέντρο και την ζωή μας έναν αγώνα δρόμου για να καταφέρουμε να μπούμε στο πανεπιστήμιο, ακόμα και για να περάσουμε την τάξη. Την ίδια στιγμή που οι γονείς μας δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν μέχρι και τα βασικά (φροντιστήριο, ρεύμα, τρόφιμα, νερό), η κυβέρνηση της ΝΔ και οι μεγάλες επιχειρήσεις κερδίζουν δισεκατομμύρια από την τρομακτική αύξηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγαθά. Εκτός από αυτά, βέβαια, έχουμε μπει σε μια μαύρη εποχή, με τον πόλεμο να μας χτυπάει την πόρτα.

 Δεκάδες μαθητικές καταλήψεις σε όλη τη χώρα ξεκίνησαν ήδη από τις πρώτες εβδομάδες της σχολικής χρονιάς. Τα προβλήματα των υλικοτεχνικών υποδομών στις σχολικές μονάδες, η ανεπαρκής θέρμανση και οι ελλείψεις σε καθηγητές και αναλώσιμα, έχουν γιγαντωθεί λόγω της υποχρηματοδότησης και των μηδαμινών διορισμών που ταλαιπωρούν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα μνημονιακά χρόνια. Τα αιτήματα των μαθητών συγκεντρώνονται γύρω από τα παραπάνω ζητήματα που έχουν υποβαθμίσει τραγικά το δημόσιο σχολείο, ενώ απαξιώνουν και βάλλονται κατά του δικαιώματος στην δωρεάν εκπαίδευση. Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να δυναμιτίσει το μέτωπο που έχει ανοίξει με τη νεολαία. Πλάι στην προσπάθεια επιβολής της ΟΠΠΙ, της καταστολής των φοιτητών από τα ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, επιχειρεί και μια μεγαλύτερη αυταρχικοποίηση στα σχολεία φέρνοντας την Ασφάλεια έξω από τα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη. Προφανώς όλα αυτά τα μέτρα έρχονται σε συνέχεια της απόφασης της Κεραμέως να επιβάλλει τηλεκπαίδευση στα σχολεία που κάνουν κατάληψη, αποκλείοντας μάλιστα από το μάθημα και τους μαθητές που αγωνίζονται και συμμετέχουν στις καταλήψεις. 

Το «κρεσέντο» της τρομοκρατίας απέναντι στους αγωνιζόμενους μαθητές έρχεται με την μήνυση που υπέβαλλε διευθυντής στο Ηράκλειο σε 28 μαθητές που έκαναν το έγκλημα (!) να κάνουν κατάληψη για να διεκδικήσουν δημόσια και δωρεάν παιδεία. Τόσο ο διευθυντής του Γυμνασίου, όσο και οι διευθυντές της ΔΙΔΕ Ηρακλείου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ανέφεραν ότι έπραξαν απόλυτα νόμιμα και λογικά. Ο εν λόγω διευθυντής επέλεξε το δρόμο των μηνύσεων εναντίον των ίδιων των μαθητών του και των γονέων τους, καταθέτοντας γραπτή μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε προανακριτική διαδικασία για 28 ανήλικους μαθητές(!), αλλά και για τους γονείς τους(!). Παρόμοια επίσης περιστατικά έλαβαν χώρα και στο 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων, όπου τρείς 13χρονοι μαθητές συνελήφθησαν, μετά από καταγγελία της Διευθύντριας, κατηγορούμενοι για φθορές και διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας. Οι τρείς συλληφθέντες μαθητές είχαν στοχοποιηθεί από την Διευθύντρια και μαζί με τους συμμαθητές τους οργάνωσαν κατάληψη, καταγγέλλοντας αυτές τις συμπεριφορές. Η Διεύθυνση επέλεξε να καλέσει την ελληνική αστυνομία για να αναλάβει την κατάσταση και να αντιμετωπίσει την «ανομία». 

Πρέπει να κάνουμε ξεκάθαρο σε διευθυντές και υπουργούς ότι δεν μας τρομοκρατούν, ότι δεν πρόκειται να μας αποτρέψουν από το να οργανώνουμε αγώνες για να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο! Σαν μαθητές θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους, να αγωνιζόμαστε για μια ζωή με αξιοπρέπεια. 

  • Οι δημοκρατικές & συνδικαλιστικές ελευθερίες είναι αδιαπραγμάτευτες - Κάτω τα χέρια από τους μαθητές και τους αγώνες τους - Έξω η αστυνομία από σχολεία & σχολές 
  • Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους - ΟΧΙ σε ΕΒΕ, Τράπεζα θεμάτων, αξιολογήσεις - Κατάργηση όλων των νόμων Κεραμέως - Κανένας νέος εκτός εκπαίδευσης. 
  • Άμεση, ριζική αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης για παιδεία, υγεία και κοινωνικές ανάγκες – ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση δημόσιων υποδομών & κοινωνικών αναγκών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου