Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

 

ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΡΓΟ

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Οι επιπτώσεις στην οικονομία από το ξέσπασμα του πολέμου και την εκτίναξη της ακρίβειας θα αποτελειώσει την ελληνική οικονομία, που ήταν ήδη σε άθλια κατάσταση. Έρχεται ένα κύμα χρεών και λουκέτων με την ανεξέλεγκτη άνοδο των τιμών (τρόφιμα, ενέργεια, πρώτες ύλες κ.λπ.) να βυθίζει το εργατικό και λαϊκό εισόδημα. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση και η ελληνική ελίτ παίζουν τον ρόλο του πιο δεδομένου συμμάχου των δυτικών ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ προσδοκώντας την «στήριξή» τους σε μία ενδεχόμενη σύγκρουση με την τουρκική οικονομία, μετατρέπουν τη χώρα σε μία απέραντη βάση του ΝΑΤΟ χαρίζοντας δις σε εξοπλισμούς και υποβαθμίζοντας τις κοινωνικές υπηρεσίες (υγεία, παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική πρόνοια κ.ο.κ.). Λεηλατούν τον δημόσιο πλούτο μέσω των ιδιωτικοποιήσεων.

Μετά την ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας για το κόψιμο 9.000 εισακτέων από τα πανεπιστήμια (μείωση κατά 11,6%) έρχεται και η ανακοίνωση πως ο αριθμός των νέων που θα αδυνατούν να φτιάξουν μηχανογραφικό φέτος θα είναι το ελάχιστο 17.000! Είναι φανερό πως όλα αυτά είναι αποτελέσματα των αντιδραστικών μέτρων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση στα σχολεία με την ΕΒΕ, την τράπεζα θεμάτων και την αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων σε γυμνάσιο και λύκειο. Μετά από δύο χρόνια γεμάτα εγκλεισμούς με την τηλεκπαίδευση να έχει αποτύχει παταγωδώς να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών και τους ίδιους να έχουν δεχτεί τεράστιο πλήγμα στο μορφωτικό τους επίπεδο έρχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη να τους δώσει το χαριστικό χτύπημα κλείνοντας τους την πόρτα στα πανεπιστήμια, αποκλείοντας τους έτσι από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το εξής: Πέρσι οι θέσεις για την τριτοβάθμια ήταν 79.000 και εν τέλη καλύφθηκαν 63.000. 16.000 έμειναν κενες, με δεκάδες τμήματα χωρίς εισακτέους. Φέτος είναι 68.400, δηλαδή 10.600 λιγότερες από πέρσι. Οι ρυθμοί που μειώνονται οι θέσεις για τα πανεπιστήμια είναι ραγδαίοι. Με τον ταξικό κόφτη της ΕΒΕ δεν υπάρχει περίπτωση να αυξάνονται οι εισακτέοι, επομένως όσες θέσεις μειώνονται, χάνονται για πάντα!

Η συρρίκνωση του αριθμού των εισακτέων θα φέρει ως αποτέλεσμα ακόμα περισσότερα κλεισίματα-συγχωνεύσεις τμημάτων αφού οι σχολές δεν θα έχουν τον ελάχιστο αριθμό φοιτητών που θέτει η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων ως αναγκαίο. Μοναδικός τους σκοπός είναι να διαλύσουν πλήρως την δημόσια και δωρεάν παιδεία και να ανοίξουν τον δρόμο προς τα ιδιωτικά κολλέγια όπως άλλωστε έχουν αποδείξει με την εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ-Κολλεγίων. Όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ) μετατρέπουν την παιδεία από δικαίωμα όλων σε προνόμιο όσων μπορούν να βάλουν το χέρι τους βαθιά στην τσέπη. Για αυτούς οι νέοι που προέρχονται από φτωχά στρώματα δεν αξίζουν καμία μόρφωση και θα πρέπει να ζουν καταδικασμένοι στην φθηνή ανειδίκευτη εργασία.

Για την επιβολή και παγίωση των νόμων Κεραμέως εισάγεται από τον Σεπτέμβρη το απαραίτητο συμπλήρωμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Θέλουν να στήσουν μια βιομηχανία τρόμου, καταστολής, διώξεων και ποινών μέσα στα πανεπιστήμια. Για να φοβίσουν την νεολαία και να καταστρέψουν τη δημόσιο δωρεάν παιδεία χωρίς να κουνηθεί φύλλο. Τα περιστατικά στο ΑΠΘ, μόνο μεμονωμένα δεν είναι αλλά αποτελούν μια πρόβα τζενεράλε για γενικότερη εξάπλωση της καταστολής ενάντια σε όλη την κοινωνία.

Απέναντι σε όλα αυτά, δεν τους επιτρέπουμε να περάσουν τα αντεκπαιδευτικά τους σχέδια που θα μετατρέψουν την παιδεία σε προνόμιο. Εμείς οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές μας, τους γονείς μας και τους φοιτητές είμαστε οι πρώτοι που πρέπει να εξεγερθούμε σε κάθε  μνημονιακή νεοφιλελεύθερη και ξεπουλημένη κυβέρνηση- καρικατούρα, παλεύοντας για την παιδεία και την αξιοπρέπειά μας. Ο αγώνας μας να είναι ενιαίος και διαρκής μέσα από την αυτοοργάνωση με συντονιστικά και επιτροπές. Με καταλήψεις σε σχολεία, δημόσια κτήρια, διαδηλώσεις κ.ο.κ. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας αποκλείσουν από την εκπαίδευση. Όλη η νεολαία έχει το δικαίωμα στην μόρφωση!

  • Λεφτά για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Ανάγκες – Όχι για πόλεμο, αστυνομία, πλούσιους.
  • Κάτω η εγκληματική Κυβέρνηση της ΝΔ.

  • Κατάργηση όλων των αντεκπαιδευτικών νόμων της Κεραμέως. Κανένας νέος εκτός εκπαίδευσης

  • Έξω η αστυνομία από τα σχολεία και τις σχολές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου