Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ - ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

Για άλλη μια φορά η εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ, δείχνει την προθυμία της να καταπατήσει κάθε δικαίωμα για να εξυπηρετήσει τα κέρδη των ξενοδοχειαρχών και κάθε λογής επιχειρηματία-παράσιτου, προωθώντας αυτή τη φορά «με την βούλα» την παιδική εργασία! Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η συνεργασία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, η οποία περιλαμβάνει «Απασχόληση παιδιών σε ξενοδοχειακές μονάδες, μεγαλύτερα από 16 ετών, που διαβιούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων». Όπως αναφέρει η κατάπτυστη δήλωση του γαλάζιου βουλευτή, Κωνσταντίνου Μαραβέγια:  «Πρέπει αυτά τα παιδιά να πάρουν μία γεύση, μία μυρωδιά από το τι πάει να πει αγορά εργασίας». Εννοώντας στην πραγματικότητα το σπρώξιμο των φτωχών παιδιών, που οι γονείς τους δεν έχουν λεφτά για κολλέγια και δίδακτρα στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Όπως λένε ξεδιάντροπα όλοι αυτοί οι κανίβαλοι της αγοράς, δεν μπορούν και δεν πρέπει να σπουδάζουν όλοι στο πανεπιστήμιο, να μορφώνονται και να ζουν με αξιοπρέπεια. Αντί αυτού, από παιδιά ακόμα πρέπει να μάθουν να δουλεύουν κάτω από άθλιες εργασιακές συνθήκες, με μισθούς - ψίχουλα, ή ακόμα και απλήρωτοι, ανήμποροι να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους απέναντι στην ασυδοσία των εργοδοτών. Οι νόμοι- εκτρώματα της Κεραμέως, τα αντεργατικά μέτρα και μια σειρά από επαίσχυντες συμφωνίες με τους «ιερούς» επιχειρηματίες, ωθούν τη νεολαία στην ανέχεια και το περιθώριο, σε απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης. Οι πολιτικές τους απειλούν την κοινωνία με μια ιστορική οπισθοδρόμηση, με την επιβολή ενός πραγματικού μεσαίωνα στα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας.              

Αυτοί και τα επιτελεία τους είναι πραγματικά επικίνδυνοι. Κάθε μέρα που παραμένουν στην εξουσία μόνο περισσότερη κοινωνική και οικονομική καταστροφή προκαλούν. Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε στα χέρια τους τις ζωές και το μέλλον μας. Μόνο εμείς μπορούμε να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας. Μαθητές, νεολαία, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, με κοινούς αγώνες με φοιτητές και εργαζόμενους. Να αντισταθούμε με κάθε μέσο στα αντεκπαιδευτικά και απάνθρωπα μέτρα την κυβέρνησης και των υπόλοιπων μνημονιακών σε κάθε σχολειό και γειτονιά, ανοίγοντας τον δρόμο για την ανατροπή της λαομίσητης κυβέρνησης της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου