Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

 

Έξω ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ & ασφαλίτες από σχολές και γειτονιές – Να σταματήσουν τώρα τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ

Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας

Την Κυριακή 7/3/2021 ένας φοιτητής δέχτηκε δολοφονική επίθεση, με χτύπημα με γκλοπ στο κεφάλι, από αστυνομικό στην πλατεία της ΝέαςΣμύρνης επειδή διαμαρτυρήθηκε στην αστυνομία για την επιβολή προστίμου σε δύο οικογένειες που είχαν βγει βόλτα στην περιοχή. Οι κάτοικοι της περιοχής αγανακτισμένοι με αυτή την συμπεριφορά βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν και να διαδηλώσουν κατά της αστυνομικής βίας, με την αστυνομία να πνίγει την πορεία στα χημικά και με κυνηγητό στα στενά.

Στη συνέχεια, το βράδυ της Τρίτης 9/3 ακολούθησαν δολοφονικές επιθέσεις της αστυνομίας απέναντι στους δεκάδες χιλιάδες νέους και εργαζόμενους στην πορεία κατά της αστυνομικής βίας. Οι συμμορίες της ΔΕΛΤΑ κυνήγησαν δημοσιογράφους στην προσπάθεια να πιάσουν τους διαδηλωτές και ακόμη πέταξαν κρότους λάμψης που κατέληξαν σε άλλη αστυνομική διμοιρία.Οι αστυνομικοί ακολούθησαν να κυνηγούν πολίτες στα στενά της περιοχής και να τους συλλαμβάνουν,η καταστολή έφτασε σε σημείο που ένας αστυνόμος σήκωσε το όπλο του στους διαδηλωτές. Φυσικά όμως η αστυνομία δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε τη βίαιη συμπεριφορά της μπαίνοντας ακόμα και σε καταστήματα για να κυνηγήσει διαδηλωτές. Μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού, κυκλοφόρησαν πολλά βίντεο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οπού δείχνουν την κτηνωδία και την εκδικητικότητα των «οργάνων της τάξης», συμπεριλαμβανομένου και του βίντεο όπου διμοιρία της ΔΕΛΤΑ ουρλίαζει «θα τους σκοτώσουμε» κάτι που εννοούσαν, διότι δεν είχαν πρόβλημα να πατήσουν πεζούς με τις μηχανές τους.

Ώρες μετά τα επεισόδια η αστυνομία ξυλοκοπούσε και μοίραζε πλαστές κατηγορίες σε απλούς πολίτες, σε τυχαίους περαστικούς. Ένα από τα θύματα τους ήταν και η 18χρονη Έφη η οποία στην προσπάθεια να βοηθήσει το φίλο της, ξυλοκοπήθηκε στους δρόμους της Νέας Σμύρνης, οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ οπού την απείλησαν και την παρενόχλησαν σεξουαλικά. Όταν διαμαρτυρήθηκε, ένας αστυνομικός της ομάδας ΜΑΤ της έδωσε μπουνιά στο πρόσωπο και ξυλοκοπήθηκε από τους υπόλοιπους ΜΑΤατζηδες που βρίσκονταν εκεί. Σχεδόν 24 ώρες μετά τη σύλληψη της είχε δεχθεί πολλαπλές απειλές και απόπειρες βιασμού και καμία ιατρική περίθαλψη. Επίσης, τις τελευταίες μέρες όποιος συλλαμβάνεται «ως φερόμενος για τα γεγονότα της Ν. Σμύρνης»(ακόμη και άτομα που δεν βρίσκονταν καν στη Ν. Σμύρνη την ώρα της διαδήλωσης!) βασανίζεται στη ΓΑΔΑ, όπως ο Άρης Π., του οποίου η σύλληψή του μοίαζει περισσότερο με απαγωγή.

Τα ΜΜΕ ανέφεραν συνέχεια τον τραυματισμένο αστυνόμο αλλά «ξέχασαν» να αναφέρουν όλα τα υπόλοιπα θύματα που υπήρξαν εκείνο το βράδυ, μάλλον επειδή έχουν μπουκώσει από τα εκατομμύρια των λιστών Πέτσα! Ο πρωθυπουργός έβγαλε διάγγελμα μόνο μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού, χωρίς να πει τίποτα όμως για την αστυνομική βαρβαρότητα ή για τις κατηγορίες βιασμού εναντίον του φίλου του Λιγνάδη,ουσιαστικά απείλησε όλους όσους διαφωνούν με τις αποφάσεις του και απλά παλεύουν για τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και ελευθερίες.


Τα βασανιστήρια, οι δολοφονικές επιθέσεις σε διαδηλωτές αλλά και τυχαίους περαστικούς, οι παρακολουθήσεις και απαγωγές αγωνιστών, το κυνήγι μαγισσών, όλα αυτά συνιστούν ένα ξεκάθαρο γεγονός: η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να χτίσει ένα αστυνομικό κράτος ώστε να καταπνίξει και να προλάβει αντιδράσεις του λαού. Χρησιμοποιεί μέσα όπως την σκληρή καταστολή και την εξαθλίωση των πολιτών, φυσικά όμως τα μέσα αυτά δεν κατάφεραν να τρομοκρατήσουν από ότι φάνηκε. Ο λαός αγωνίζεται και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα του. Οι μαθητές πρέπει να βρισκόμαστε στην 1η γραμμή των αγώνων μαζί με όλη τη νεολαία για να ανατρέψουμε αυτό το αστυνομικό κράτος, την κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου