Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

            Η στάση της κυβέρνησης να επιβάλλει τηλεκπαίδευσηστα υπο κατάληψη σχολεία και απουσίες σε όσους μαθητές συμμετέχουν στις καταλήψεις, είναι ένα από τα πιο προκλητικά και αυταρχικά μέτρα που έχει περάσει μέχρι τώρα η Κεραμέως και ο Μητσοτάκης. Η Νέα Δημοκρατία έχει προφανώς φοβηθεί από τις μαθητικές καταλήψεις και κινητοποιήσεις. Αυτό φαίνεται από την τεράστια αστυνομική καταστολή, αλλά και από την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα αντίπαλο «στρατόπεδο» από «γονείς» και διευθυντές.Τα περιστατικά τραμπουκισμών και βίας σε μαθητές που κάνουν κατάληψη στα σχολεία τους πληθαίνουν. Πιο συγκεκριμένα:

·         Τα περιστατικά στον Άλιμο και σε άλλα σχολεία της Αθήνας, δείξαν τις άγριες διαθέσεις των «συνετών ενηλίκων», που δεν δίστασαν να χτυπήσουν μαθητές για να σπάσουν την κατάληψη!

·         Τη Δευτέρα 5/10 «εκπρόσωπος» του συλλόγου γονέων τραμπούκιζε και έβριζε μαθητές του 2ου ΓΕΛ Συκεών, ενώ την ίδια μέρα στο 3οΓΕΛ Θεσσαλονίκης ένας «εξαγριωμένος (πα)τέρας» προχώρησε στο βίαιο σπάσιμο της κατάληψης με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μαθητών, που προσπαθούσαν να προστατεύσουν την κατάληψη τους.

·         Την Τετάρτη στις 7/10 σε ΓΕΛ της Καλαμαριάς ο διευθυντής προέβη σε μία ακραία αυταρχική κίνηση ενάντια στους μαθητές που έκαναν κατάληψη στο σχολείο τους, ζητώντας τους να υπογράψουν ένα χαρτί, που θα δήλωναν ότι δεν θα ξανασυμμετάσχουν σε κατάληψη του σχολείου!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει – Με αγώνες να σπάσουμε τον αυταρχισμό κυβέρνησης – διευθυντών – γονέων.

Τα περιστατικά που αναφέρθηκαν παραπάνω δεν είναι τα μόνα. Ξέρουμε ότι υπάρχουν βέβαια γονείς και καθηγητές που στέκονται στο πλάι μας. Ωστόσο ξέρουμε ότι οι διευθυντές, κατά πλειοψηφία, προετοιμάζονται για τον ρόλο τους ως manager των σχολείων και με αυτή την έννοια θα χτυπούν τις καταλήψεις ανελέητα. Όσο για τους υποτιθέμενους «γονείς», έχουμε να πούμε ότι πολύ αμφιβάλλουμε αν αυτοί είναι πραγματικοί γονείς. Έχουν πράγματι παιδιά, στα σχολεία που προσπαθούν να τσακίσουν τις καταλήψεις; Ή ακόμη κι αν έχουν πως μπορούν να θεωρούνται πλέον γονείς, μετά από αυτό τον ξεπεσμό στην ωμή βία και τους τραμπουκισμούς; Όπως και να έχει όλοι αυτοί αποτελούν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης μέσα στα σχολεία μας και δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην τρομοκρατία τους να περάσει! Οι καταλήψεις είναι το μέσο πάλης μας για να διεκδικήσουμε ασφαλή και επαρκώς χρηματοδοτούμενα σχολεία, αλλά και νοσοκομεία – περίθαλψη και αξιοπρεπή ζωή για εμάς, τους γονείς και τους παππούδες μας.

Όσο η κυβέρνηση μας χλευάζει και μας χτυπά, θα συνεχίσουμε να δείχνουμε τα δόντια μας!

Η κοροϊδία της Νέας Δημοκρατίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο.Από το πρώτο κύμα της πανδημίας στην χώρα μέχρι και τώρα, ο Μητσοτάκης και η παρέα του δεν έχουν κάνει τίποτα για να ενισχύσουν τα νοσοκομεία και το σύστημα δημόσιας υγείας και φυσικά τίποτα για την ομαλή και ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων μας. Αντίθετα περνούν αντιδραστικούς νόμους και διατάξεις μέρα παρά μέρα (βλέπε και «στράτευση στα 18»), χαρίζουν κρατικά χρήματα σε επιχειρηματίεςκαι σε καναλάρχες, ξοδεύουν δισεκατομμύρια ευρώ σε πολεμικούς εξοπλισμούς (25 δις), ενώ για τις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της λειτουργίας των σχολείων – πανεπιστημίων δεν δίνουν φράγκο! Παράλληλα προσπαθούν να μας πείσουν με το παραμυθάκι της «ατομικής ευθύνης» ότι φταίμε εμείς – και ειδικά η νεολαία – για την κατάσταση που επικρατεί.

Όσο για τους υποκινούμενους από την κυβέρνηση γονείς-διευθυντές-υπερασπιστές «των ανοιχτών δημοκρατικών σχολείων», έχουμε να πούμε τα εξής: Η δημοκρατία της κυβέρνησηςείναι η χουντική απαγόρευση της κυκλοφορίας, το ξύλο και τα χημικά στις πορείες, οι εκφοβισμοί των απουσιών. Η δημοκρατία τους είναι τα μνημόνια και όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα που περνάνε, πετσοκόβοντας την κρατική χρηματοδότηση για τα σχολεία και τα νοσοκομεία, τους μισθούς και τις συντάξεις, τα δικαιώματα μας!

Σε αυτή την κεκαλυμμένη χούντα οι μαθητές λέμε ΟΧΙ !!! Οι μόνοι υποκινητές των καταλήψεων μας είναι ο Μητσοτάκης και η Κεραμέως και η εγκληματική τους πολιτική! Ως μαθητικό κίνημα πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας  πιο δυναμικά, μαχητικά και ενωτικά! Ενάντια στις απειλές και την τρομοκρατία κυβέρνησης – διευθυντών – «συλλόγων» γονέων, μπορούμε να νικήσουμε!

 

·         Κάτω τα χέρια από την νεολαία- κανένας τραμπουκισμός από γονείς και διευθυντές

·         Να μην εφαρμοστούν οι νέες τιμωρητικές διατάξεις της Κεραμέως - Όχι στην τηλεκπαίδευση και τα ηλεκτρονικά απουσιολόγια!

·         Λεφτά για  Υγεία – Παιδεία-κοινωνικές ανάγκες, όχι για εξοπλισμούς- αστυνομία - ΜΜΕ

·         Άμεσες μόνιμες προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού εκπαιδευτικών και καθαριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου