Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ(;;) ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

        ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ(;;) ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Για  ποια Δημοκρατία μας μιλάνε; Πως μπορεί να υφίσταται Δημοκρατία χωρίς δωρεάν παιδεία; Πως μπορεί να έχει πρόοδο η κοινωνία χωρίς μορφωμένα μέλη; Ας ρωτήσουμε τον κύριο Τριανταφυλλίδη (βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) που με θράσος και χυδαιότητα πρότεινε δίδακτρα 600 ευρώ ετησίως για κάθε μαθητή «δημοσίου» σχολείου. Για κάθε μαθητή που μεγαλώνει σε μία οικογένεια η οποία δύσκολα βγάζει εις πέρας τα βασικά για την επιβίωση της.
Δεν είναι τυχαίο που πάντα όλοι αυτοί οι βολεμένοι χτυπάνε πρώτα στην παιδεία, όπως επίσης και στο ασφαλιστικό ή και στην υγεία. Στις σημερινές συνθήκες είναι προφανές πως η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δεν έχει ανάγκη από εξειδικευμένους εργαζόμενους μιας και η ανεργία αγγίζει το 65% στους νέους. Επομένως, η μόρφωση και η εκπαίδευση μας δεν είναι παρά ένα περιττό έξοδο που θέλουν να ξεφορτωθούνε και να το επιβαρυνθούμε εμείς .  Εξάλλου, καμία καπιταλιστική οικονομία δεν θέλει μορφωμένους πολίτες και αυτό γιατί οι άνθρωποι με παιδεία είναι ελεύθεροι και ξέρουν να διεκδικούν ό,τι τους ανήκει.  Ο καπιταλισμός για να επιβιώσει χρειάζεται πολίτες υποταγμένους που ζουν στην αδράνεια. Εμείς δεν πρέπει να τους αφήσουμε να τα καταφέρουν!
Υποχρηματοδότηση στα πανεπιστήμια, δίδακτρα στην παιδεία και άλλα βάρβαρα μέτρα που ψηφίζονται κάθε μέρα εις βάρος μας. Είναι ενδεικτικό ότι ο προϋπολογισμός για την παιδεία από όταν ξεκίνησαν τα μνημόνια έχει πέσει κατά 35,6% (από 7,48 δις το 2009 σε 4,8 δις το 2015, ενώ το 2018 θα πέσει ακόμη περισσότερο – στα 3,17 δις). Η δωρεάν παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα όλων. Καμία μνημονιακή πολιτική δεν έχει δικαίωμα να μας την στερεί.
Δεν θα αφήσουμε να γίνει πραγματικότητα το ξεδιάντροπο άρθρο, ενός ξεπουλημένου βουλευτή, με τίτλο «από την θεωρία στην πράξη». Η κατάσταση απαιτεί την δικιά μας πράξη! Όλοι μαζί εναντιωνόμαστε στα βάρβαρα μέτρα και σε όλους αυτούς -παλιούς και νέους μνημονιακούς-  που μετέτρεψαν το ΟΧΙ στα μνημόνια σε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας με την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτούς τους λόγους πρέπει να προχωρήσουμε σε:
  •         Δημιουργία επιτροπών αγώνα σε κάθε σχολείο, γειτονιά ενάντια στην διάλυση της παιδείας και σε κάθε νόμο που στόχο έχει την εξαθλίωσή μας (π.χ. ασφαλιστικό, εργασιακό κ.α.)
  •           Μαζικές καταλήψεις και μαχητικές διαδηλώσεις
  •         Κοινούς αγώνες με καθηγητές, φοιτητές, εργαζόμενους, άνεργους και άλλα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας.


Στερούν από το μέλλον της κοινωνίας το μέλλον της! Δεν θα τους αφήσουμε!

§  ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ

§  ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ & ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου