Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

ΟΛΟΙ στη διαδήλωση της ΔΕΘ!ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! 

ΟΛΟΙ στη διαδήλωση της ΔΕΘ, Σάββατο 10/9, 5.30 μμ, Αγίας Σοφίας με Εγνατία


Αφού η μνημονιακή αθλιότητα έχει φτάσει στο έπακρο, μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού, φορολογικού και του γνωστού «κόφτη», η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σε συνεργασία με τους νταβατζήδες της Ε.Ε. συνεχίζουν την προκλητική επίθεση ενάντια στα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους και την νεολαία. Στο στόχαστρο αυτή τη φορά μπαίνουν τα «εργασιακά», αλλά και η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Μέσα στον επόμενο μήνα θα βγει το πόρισμα (προτάσεις για το νομοσχέδιο) της 8μελούς επιτροπής, που έχει δημιουργηθεί για να «εξετάσει» πως θα καταστραφεί ότι δεν πρόλαβαν να καταστρέψουν οι παλιοί μνημονιακοί. Ωστόσο ήδη είναι γνωστό ότι το νομοσχέδιο θα κινείται περίπου σε 3 άξονες.


Ένας από αυτούς είναι το ζήτημα των μισθών. Αυτό που έρχεται για τους μισθούς των γονιών μας, αλλά και τους δικούς μας στο άμεσο μέλλον, είναι νέες μειώσεις, καταργήσεις όλων των επιδομάτων, καθώς και πλήρη κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Αυτό που μας περιμένει είναι μηνιαίο εισόδημα 400 ευρώ, και μάλιστα για όλη τη ζωή μας (κόβεται και η προσαύξηση στο μισθό ανά τριετίες). Πάλι κόβονται λεφτά από τις δικές μας τσέπες – σαν να μην έφταναν ο ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια, οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων κλπ- για να δοθούν στις τράπεζες, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τους τοκογλύφους.


Ο δεύτερος αφορά τις εργασιακές σχέσεις. Πρόκειται για τα πιο αποκρουστικά «μοντέλα» εργασίας τα οποία εφαρμόζονται ήδη σε Ε.Ε. και Η.Π.Α., που περιλαμβάνουν ελαστικές σχέσεις εργασίας, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, και όλα αυτά απόλυτα νομιμοποιημένα από το κράτος. Μερικά παραδείγματα είναι τα «mini jobs», τα «συμβόλαια μηδενικών ωρών» και οι «λευκές συμβάσεις». Ουσιαστικά πρόκειται για απασχόληση όταν και όποτε θέλει ο εργοδότης και με αμοιβή που ορίζει ο ίδιος ή απασχόληση λίγων ωρών, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Τέτοιου είδους σχέση εργασίας είναι και η μαθητεία (ΕΠΑΛ) ή τα προγράμματα κοινωνικής εργασίας (ΓΕΛ), αφού πρόκειται για ανασφάλιστη και άνευ μισθού εργασία ανηλίκων! Σαν αποκορύφωμα συζητιέται η πλήρης κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων , που σημαίνει ότι κάθε εργαζόμενος απομονωμένος, θα υπογράφει «προσωπικό» συμβόλαιο – θα αναγκάζεται δηλαδή να υποκύπτει στους εκβιασμούς του εργοδότη. Με λίγα λόγια θέλουν να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δουλοπάροικους.!


Ο τρίτος άξονας αφορά το ζήτημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Μπορεί η φθηνή προπαγάνδα γύρω από αυτό να εμπλέκει κάθε είδους εργατοπατέρες και γραφειοκράτες (π.χ. διοικήσεις ΓΣΕΕ και διαφόρων μεγάλων ομοσπονδιών), αλλά γνωρίζουμε καλά ότι οι συνδικαλιστές του εργοδοτικού και ξεπουλημένου συνδικαλισμού ήταν και παραμένουν υποταγμένοι των αφεντικών, των κυβερνήσεων και των ιμπεριαλιστών προστατών τους – ας μην ξεχνάμε, πρόκειται για τους ίδιους που προέτρεπαν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα. Ας μην γελιόμαστε, στόχος είναι τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των απλών εργαζομένων, το δικαίωμα να συζητάμε και να λύνουμε εμείς οι ίδιοι τα προβλήματα μας, με τις συνελεύσεις και τους αγώνες μας, η προστασία από την απόλυση λόγω συνδικαλιστικής δράσης, το δικαίωμα στην απεργία κ.α. Θέλουν τους εργαζόμενους αδύναμους και απομονωμένους, να μην συζητάνε μεταξύ τους, να μη σηκώνουν κεφάλι, να μην διεκδικούν, να μην αγωνίζονται, να μην οργανώνονται. Θέλουν οι λέξεις δικαίωμα, αγώνας, σωματείο και απεργία να εξαλειφθούν από το λεξιλόγιο των εργαζομένων !


Αυτή είναι η κατάσταση που ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Ψίχουλα για μισθό και δουλειά, και τα δύο ΟΠΟΤΕ και ΑΝ θελήσει το αφεντικό, και καμιά προοπτική να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.! Είμαστε η γένια, που αν αφεθεί στη μοίρα που της επιφυλάσσει αυτό το σύστημα, θα γίνεται έρμαιο του κάθε εργοδότη και θα ζει για να δουλεύει.! Πρέπει να πάρουμε παράδειγμα από τους Γάλλους συμμαθητές μας, που από την προηγούμενη χρονιά δίνουν την δική τους μάχη υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα τους ως αυριανοί εργαζόμενοι και να αγωνιστούμε. Αυτά που με αγώνες και αίμα έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι να μην αφήσουμε να τα καταπατήσουν σε μια στιγμή. Να ξεσηκωθούμε και να ξεσηκώσουμε τους εργαζόμενους και το λαό και να αγωνιστούμε μαζί για το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια! Φτιάχνοντας επιτροπές αγώνα σε κάθε σχολείο, σε συμμαχία με τους καθηγητές, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε καταλήψεις και πορείες, να δώσουμε μία σκληρή μάχη, στην οποία θα μπούμε αποφασισμένοι και θα φτάσουμε μέχρι τέλους.

Η ταπείνωση που προσπαθούν να μας επιβάλουν να γίνει η οργή μας! 
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου