Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Αντιρατσιστικό φεστιβάλ 2016

Στηρίζουμε τους πρόσφυγες
Απαιτούμε να σταματήσει ο πόλεμος!
Ειδικά φέτος το ετήσιο ραντεβού του αντιρατσιστικού κινήματος έρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για το Προσφυγικό, που έχει γίνει πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Από την χώρα μας έχει περάσει ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών των ξεριζωμένων οι οποίοι, χάρη στις απάνθρωπες πρακτικές της «πολιτισμένης» Ευρώπης, έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.
Οι εικόνες νεκρών παιδιών στο Αιγαίο, οι βάρκες που ταξίδεψαν και θαλασσοπνίγηκαν χιλιάδες ξεριζωμένοι, χιλιάδες στοιβαγμένοι σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης, είναι οι εικόνες- αίσχη του ιμπεριαλισμού. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κάθε πρόσφυγας συναντά το αποκρουστικό πρόσωπο της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, που έχοντας καλύψει τις ανάγκες της σε φτηνά εργατικά χέρια, δείχνει τα «δημοκρατικά» και «φιλάνθρωπα» αισθήματα της με σιδερόφρακτα σύνορα, την αντιμετώπιση των προσφύγων με πολεμικά μέσα της FRONTEX και του ΝΑΤΟ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τη νομιμοποίηση της ληστείας των προσφύγων και μεταναστών.
Το σημαντικό είναι ότι αυτά τα προσφυγικά κύματα δε πρόκειται να σταματήσουν και ίσως δεν έχουμε δει ακόμα την κορυφή του παγόβουνου. Η προσφυγική κρίση θα μπορέσει να ξεπεραστεί μόνο αν σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία. Και αυτό φυσικά δε θα έρθει από μόνο του.
Το βάρος πέφτει στα χέρια μας, στη νεολαία, στους εργαζόμενους, στο λαό. Πρέπει να εναντιωθούμε σε κάθε ρατσιστική και φασιστική πολιτική! Να συνεχίσουμε να βοηθάμε προσφέροντας ρούχα, τρόφιμα, στέγη και ότι μπορεί ο καθένας. Να παλέψουμε με κοινούς αγώνες με τους πρόσφυγες, να σταματήσουμε τον πόλεμο και να καταργήσουμε τα μνημόνια που τόσα χρόνια μας δολοφονούν. Συγχρόνως καλούμαστε μέσα από τέτοια φεστιβάλ, εκδηλώσεις και κάθε μορφής αγώνα να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και αγώνα, και όχι φιλανθρωπίας, σε μετανάστες και πρόσφυγες!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου