Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Τρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του αντιφασίστα, εργάτη και μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από την φασιστική συμμορία της Χρυσής αυγής, υπό την παρουσία και την συγκάλυψη της αστυνομίας. Ο Φύσσας πάλεψε ηρωικά μέχρι τέλους ενάντια στο θρασύδειλο τάγμα εφόδου της Νίκαιας και τον μαχαιροβγάλτη Ρουπακιά. Η αποτρόπαια δολοφονία του από τους πολιτικούς απογόνους του Χίτλερ ξεσήκωσε την ελληνική κοινωνία. Η κινητοποίηση του εργατικού και του αντιφασιστικού κινήματος ήταν άμεση, βάζοντας έτσι φρένο στα σχέδια για κλιμάκωση της βίας και αναβάθμιση του ρόλου της Χρυσής Αυγής ως όργανο του παρακράτους.
Οι ναζιστές-χρυσαυγίτες δολοφόνοι δρούσαν κάτω από τις εντολές της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως άλλωστε και σε κάθε δολοφονική επίθεση ενάντια σε μετανάστες και αγωνιστές. Δεν πρόκειται για "μεμονωμένες περιπτώσεις" ή για ανεξέλεγκτους ψηφοφόρους όπως θέλανε να το παρουσιάσουν. Σκοπός τους είναι, η τρομοκράτηση και η ανοιχτή βίαιη επίθεση στο εργατικό κίνημα και τις οργανώσεις του, το χτύπημα των μεταναστών και των πιο αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας.
Τρία χρόνια μετά, ο δολοφόνος Ρουπακιάς αλλά και οι οργανωτές (Λαγός, Κασιδιάρης κ.α.) του χτυπήματος παραμένουν προκλητικά ατιμώρητοι. Τα δικαστήρια κωλυσιεργούν, οι μαχαιροβγάλτες αφήνονται ελεύθεροι, ενώ μόνο 6 από τους συνολικά 69 κατηγορούμενους έχουν δώσει το παρόν στα δικαστήρια. Μεγάλη ευθύνη για αυτή την κατάσταση φέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και οι νεομνημονιακοί του ΣΥΡΙΖΑ που με τη στάση τους φανερώνουν το μεροληπτικό πρόσωπο της αστικής δικαιοσύνης που από τη μια μεριά αργοπορεί στην εκδίκαση δολοφονιών και εγκληματικών φασιστικών οργανώσεων και από την άλλη μεριά στήνει δίκες-εξπρές σε βάρος αγωνιστών με ογκώδεις καταδικαστικές αποφάσεις για τη δήθεν προστασία από την τρομοκρατία (βλ. πρόσφατη καταδίκη των Σακκά – Σεϊσίδη).
Προφανώς αυτή η  κατάσταση δεν μας ξενίζει, είναι άλλωστε γνωστές οι σχέσεις αυτού του φασιστικού μορφώματος με το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς και με τους μηχανισμούς καταστολής, που εκεί μέσα εκκολάφθηκε.  Αντίθετα είναι μια κατάσταση που μας εξοργίζει. Πρέπει να τσακίσουμε τον φασισμό, που δολοφονεί τους αγωνιστές και τους μετανάστες, αλλά και τον συγκαλυμμένο φασισμό του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο. Παρόλο που πρέπει να επιβάλλουμε την παραδειγματική τους τιμωρία και εκεί, δεν αρκεί να «αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της» και να περιμένουμε να καταδικαστεί ο ναζισμός και ο φασισμός μέσα από δικαστικές αποφάσεις.


Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου