Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

12 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ


     6η Δεκέμβρη 2008: με αφορμή την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ. Κορκονέα, ξέσπασε μια τεράστια κοινωνική εξέγερση από την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, με πρωταγωνιστή την νεολαία. Την ίδια χρονιά ξέσπασε και η παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία έφερε καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αυτή η εξέγερση, σε συνδυασμό με τις συνέπειες της κρίσης, έπαιξαν σημαντικό ρόλο για τους αγώνες και τις μαχητικές διαδηλώσεις και απεργίες που ξέσπασαν την διετία 2010-2012 ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, που συνυπέγραφαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις σε συνεργασία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. 
     
     12 χρόνια μετά, νεολαία και εργαζόμενοι έχουμε να αντιπαλέψουμε ακόμα πιο άγριες καταστάσεις, με την έξαρση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης.Ταυτόχρονα έχουμε να αντιμετωπίσουμεένα ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα από την κυβέρνηση, η οποία φαίνεται αποφασισμένη να τσακίσειόλα τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, όλα όσα έχουν κατακτήσει εργαζόμενοι και νεολαία με μαζικούς αγώνες και διαδηλώσεις. Αποδεικτικό αυτής της βάρβαρης, ταξικής επίθεσης αποτελεί η στάση της κυβέρνησης στην επέτειο του Πολυτεχνείου, όπου τα ΜΑΤ, υπό τις οδηγίες του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη χτύπησαν όλες τις κινητοποιήσεις, σε κάποιες περιπτώσεις με δολοφονικό τρόπο, όπως στα Ιωάννινα, φορτώνοντας τους αγωνιστές σε όλη την χώρα μεεξοντωτικά πρόστιμα, ξύλο, συλλήψεις και ανυπόστατες κατηγορίες.Παράλληλα, με την εγκληματική και ανίκανη πολιτική της, η χούντα της ΝΔ με κοινοβουλευτικό μανδύα, δολοφονεί καθημερινά τους συνανθρώπους μας, με την ανεπάρκεια των ΜΕΘ, τις τεράστιες ελλείψεις του ΕΣΥ, την υποστελέχωση των νοσοκομείων και την μείωση των δαπανών στην υγεία, σύμφωνα με τον νέο Προϋπολογισμό, κατά 600 εκατομμύρια (σε περίοδο πανδημίας!). 

     Η 6η Δεκέμβρη δεν αποτελεί μόνο μέρα αγώνα και μνήμης του Αλέξη, για τον άδικο χαμό του, αλλά αποτελεί και ορόσημο για την νεολαία και τις κατακτήσεις μας. Ειδικά σήμερα που η κυβέρνηση της ΝΔ και όλο το μνημονιακό μπλοκ απειλούν το μέλλον μας, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια μας, που στο όνομα της κρίσης, μας αφήνουν με μισθούς πείνας ή στην ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση, οφείλουμε να οργανωθούμε και να απαντήσουμε, με νέους μαζικούς και μαχητικούς αγώνες. 

     Καμία κυβέρνηση δεν θα μας σώσει! Ο Μητσοτάκηςκαι το επιτελείο των ά(χ)ριστων της ΝΔ αδιαφορούν για την προστασία και την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, αλλά αντίθετα μεριμνούν μόνο για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και των καναλαρχών, μπουκώνοντάς τους με άφθονο κρατικό χρήμα, για την ενίσχυση της αστυνομοκρατίας και της κρατικής καταστολής με όλο και περισσότερες προσλήψεις αστυνομικών και γιατην επένδυση δισεκατομμυρίων σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς! Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται το πόσο επικίνδυνοι είναι, την ίδια ώρα που τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στα όρια τους και καθημερινά θρηνούμε εκατόμβες νεκρών, εξαιτίας της δολοφονικής πολιτικής τους! 

     Η κυβέρνηση, από τον Μάρτιο και μετά, επωφελούμενη την κατάσταση του lockdownκαι την χουντική απαγόρευση της κυκλοφορίας, έχει περάσει μία πληθώρα νόμων, τα οποία είναι ενάντια στα εργατικά δικαιώματα και στην δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Η επίθεση, όμως, δεν σταματάει εδώ, αφού έχει ήδη ανακοινώσει την ψήφιση κι άλλων νομοσχεδίων, για την εκπαίδευση, που ουσιαστικά πρόκειται να την διαλύσουν και να την μετατρέψουν σε μία ιδιωτική υπόθεση για λίγους. Προσπαθούν να επιβάλλουν τα βάρβαρα μέτρα τους και ταυτόχρονα να χτυπήσουν και να τρομοκρατήσουν όποιον αγωνίζεται ενάντια σε αυτές τους τις επιθέσεις. Ο εχθρός μας δεν είναι αόρατος, αλλά η ίδια η κυβέρνηση και το κράτος ωμής βίας και καταστολής που προσπαθούν να επιβάλλουν. 

     Το χρέος μας ως μαθητές δεν μπορεί να είναι άλλο, παρά η οργάνωση και ο αγώνας για τα δικαιώματα μας και για ένα καλύτερο αύριο. Η άγρια καταστολή δεν μας φοβίζει, αλλά αντίθετα μας εξαγριώνει! Η εξέγερση του 2008 δείχνει τον δρόμο για τουςνέους μαζικούς αγώνες, που έχουμε μπροστά μας!

 Στις τράπεζες, τους πλούσιους και στους εξοπλισμούς, λεφτά –Στην νεολαία και τους εργαζόμενους, σφαίρες ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ 

• Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας- μόνιμες προσλήψεις 
• Κάτω τα χέρια από τους εργαζομένους και την νεολαία 
• Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων- όχι στο κράτος έκτακτης ανάγκης
• Δημόσια και δωρεάν υγεία και εκπαίδευση για όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου