Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ

 ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ- ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΦΥΛΑΚΕΣ

Τον Σεπτέμβρη του 2024 αναμένεται να εφαρμοστεί ο νέος κανονισμός που ετοιμάζει ο Πιερρακάκης για την «αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού». Πρόκειται για αυστηροποίηση των πειθαρχικών μέτρων προς τους μαθητές. Πιο συγκεκριμένα, ο νέος αυτός κανονισμός προβλέπει α) Τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου ο καθένας θα μπορεί να καταγγέλλει οποιαδήποτε «αξιόποινη» συμπεριφορά, ενώ  «θα είναι δυνατή η διενέργεια ανώνυμων διαδικτυακών ερευνών προς τους μαθητές, με σκοπό την αποτίμηση της έκτασης του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας»! β) Ηλεκτρονική ενημέρωση των γονέων για τις απουσίες των μαθητών, μέσο της εφαρμογής e-parents. Παράλληλα επανέρχονται οι δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες απουσίες, οι οποίες θα πρέπει να δικαιολογούνται εντός δύο ημερών και να μην ξεπεράσουν το αντίστοιχο όριο. γ) Σε περίπτωση φθορών που προκληθούν από τον μαθητή, ο γονέας παίρνει την ευθύνη και υποχρεώνεται να πληρώσει. δ) Απελευθέρωση των πολυήμερων αποβολών και της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος ως τιμωρίες για οποιαδήποτε από τα παραπάνω «παραπτώματα». Μάλιστα, αν αργήσεις έστω ένα τέταρτο να μπεις στην τάξη, υποχρεωτικά πρέπει να τιμωρείσαι με μία απουσία, ενώ αν σε πιάσουν με κινητό, η ποινή θα είναι από 1 μέχρι και 5 μέρες αποβολή! Τον κανονισμό αυτό οι γονείς υποχρεούνται να υπογράψουν. Σύμφωνα με τον Πιερρακάκη:«Η μη υπογραφή του Κανονισμού Λειτουργίας του Σχολείου σημαίνει αυτόματα πως ο μαθητής δεν θα μπορεί να εγγραφεί και να φοιτήσει σε κανένα σχολείο»

Η «ευαισθησία» της ΝΔ και των υπόλοιπων μνημονιακών, για τον σχολικό εκφοβισμό δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από μία «βιτρίνα», για να καλύψουν τους πραγματικούς στόχους τους. Μαζί με τους προηγούμενους νόμους  που έχουν ψηφιστεί ή επρόκειτο να ψηφιστούν (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, Εθνικό Απολυτήριο κ.λπ.), πετούν εκτός εκπαίδευσης τα φτωχά λαϊκά στρώματα και μετατρέπουν τα σχολεία σε εξεταστικά κέντρα-κάτεργα. Για αυτό αυστηροποιούν με κάθε τρόπο τις ποινές προς τους μαθητές, έτσι ώστε να καταπνίξουν οποιαδήποτε αντίδραση της νεολαίας ενάντια στους νόμους που διαλύουν τις ζωές μας και την δημόσια-δωρεάν παιδεία. Αυτοί που μας κουνάνε επιδεικτικά το δάκτυλο και μας τιμωρούν, είναι αυτοί που απολαμβάνουν μια ασυδωσία για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει το προηγούμενο διάστημα απέναντι στον λαό. Από τους νεκρούς στην πανδημία, στους δολοφονημένους στα Τέμπη, στις πλημύρες και στις φωτιές, ξεπλένουν «γαλάζιους» βιαστές και ναρκέμπορους. Πραγματικός εκφοβισμός είναι οι πρακτικές και οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη (με την στήριξη των μνημονιακών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Νέα Αριστερά), όπου με τις ιδιωτικοποιήσεις, την διάλυση των κοινωνικών δομών και την αστυνομοκρατία, χτίζουν ένα μαύρο καθεστώς. Με αυτόν το τρόπο πασχίζουν να φορτώσουν την κρίση της ελληνικής οικονομίας πάνω στις δικές μας πλάτες, αδιαφορώντας πλήρως για τις όποιες συνέπειες.

Ήρθε η ώρα για την αντεπίθεσή μας! Δεν θα τους αφήσουμε να μετατρέψουν τα σχολεία μας σε φυλακές. Καθηγητές, μαθητές και φοιτητές ενωμένοι να παλέψουμε για να προστατέψουμε την δημόσια δωρεάν παιδεία και την αξιοπρέπεια μας.  Να ξαναπιάσουμε το νήμα του αγώνα, από το μεγαλειώδες νεολαϊστικο κίνημα των προηγουμένων μηνών. Με όπλο μας τις διαδηλώσεις, τις καταλήψεις και τις επιτροπές αγώνα να προτάξουμε έναν ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να βάλουμε ένα στοπ στα σχέδια της κυβέρνησης και να πετύχουμε πραγματικές νίκες. Για να τιμωρήσουμε επιτέλους την κυβέρνηση της ΝΔ και να τελειώσουμε μια και καλή με τις ιδιωτικοποιήσεις. 

    • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 – ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ Ν/Σ «ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ».

    • ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

    • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ.

    • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-ΚΑΤΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου