Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας!


Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τον Παύλο Φύσσα:

Σάββατο 16/9 
Αθήνα: 18:00 Σύνταγμα
Θεσσαλονίκη : 11:00 Άγαλμα Βενιζέλου
Δευτέρα 18/9 
Αθήνα: 17:00 στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι
Γιάννενα: 18:00 Νομαρχεία Ιωαννίνων


Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του αντιφασίστα, εργάτη και μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από την φασιστική συμμορία της Χρυσής αυγής, υπό την παρουσία και την συγκάλυψη της αστυνομίας. Ο Φύσσας πάλεψε ηρωικά μέχρι τέλους ενάντια στο θρασύδειλο τάγμα εφόδου της Νίκαιας και τον μαχαιροβγάλτη Ρουπακιά. Η αποτρόπαια δολοφονία του από τους πολιτικούς απογόνους του Χίτλερ ξεσήκωσε την ελληνική κοινωνία. Η κινητοποίηση του εργατικού και του αντιφασιστικού κινήματος ήταν άμεση, βάζοντας έτσι φρένο στα σχέδια για κλιμάκωση της βίας και αναβάθμιση του ρόλου της Χρυσής Αυγής ως όργανο του παρακράτους.

Τέσσερα χρόνια μετά, η δίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Ο μαχαιροβγάλτης Ρουπακιάς είναι εκτός φυλακής, όπως και όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της φασιστικής συμμορίας. Αυτή είναι η «δικαιοσύνη» των μνημονίων! Δολοφόνοι να κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ την ίδια στιγμή νέοι, εργαζόμενοι και αγωνιστές να καταδικάζονται αμέσως και χωρίς στοιχεία, όπως στην περίπτωση της Ηριάννας, η οποία καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη, επί της ουσίας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία!

Γιατί υπάρχει αυτή η προκλητική ατιμωρησία; Απ’ ότι φαίνεται, αυτό που φοβούνται οι μνημονιακές κυβερνήσεις και κόμματα, η ΕΕ, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, δεν είναι τα μαχαίρια της Χρυσής Αυγής. Αυτό που τρέμουν είναι τους δικούς μας αγώνες: Της νεολαίας, των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών, που καθημερινά βλέπουμε τα δικαιώματά μας να λιγοστεύουν. Και γι’ αυτόν το λόγο, πιστεύουν ότι κάποια στιγμή, όταν αργά ή γρήγορα εμείς ξαναβγούμε στους δρόμους απαιτώντας τη ζωή που μας αξίζει, ίσως και χρειαστούν τα «τάγματα εφόδου» των φασιστών, όχι μόνο ενάντια στους μετανάστες, αλλά και ενάντια σε όποιον αγωνίζεται!

Οι μαθητές και η νεολαία συνολικά, έχουμε όλους τους λόγους του κόσμου για να παλέψουμε ενάντια στη Χρυσή Αυγή. Πρέπει σε κάθε σχολείο και γειτονιά να οργανωθούμε και να παλέψουμε:

- Ενάντια στο ρατσισμό και τις διακρίσεις: Όλα τα προσφυγόπουλα να έρθουν στα ίδια σχολεία με μας.

- Για να καταδικαστούν παραδειγματικά οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και να κηρυχτεί παράνομη η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

- Ενάντια στην υποβάθμιση των σχολείων μας, ενάντια στα μνημόνια στην εκπαίδευση που μας πετάν στο περιθώριο χωρίς μόρφωση και δικαιώματα..

- Για να λύσουμε όλοι μαζί, με τους αγώνες μας, τα πραγματικά μας προβλήματα, που δεν είναι οι μετανάστες, αλλά η φτώχεια και η ανεργία.

- Ενάντια στην κυβέρνηση και την ΕΕ, που μας επιβάλλουν τα μνημόνια και στερούν το παρόν και το μέλλον μας!


Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου